Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Mitä on sinivalo?

Sinivalo on “sinistä valoa” eli lyhytaaltoista näkyvää valoa, jota on sekä auringonvalossa että digitaalisten laitteiden näytöissä (kuten tietokoneissa, läppäreissä, taulutelevisioissa, älypuhelimissa ja tableteissa) ja LED-valoissa.

Tänä päivänä ihmiset altistuvat sinivalolle enemmän kuin koskaan ennen, sillä mm. edellä mainittujen laitteiden ja LED-valojen käyttö on yleistynyt räjähdysmäisesti. Altistumme sinivalolle päivittäin.

Sinivalolla ja mm. silmänpohjan rappeumalla, digitaalisella silmien rasituksella ja melatoniinin vähäisellä tuotannolla on tutkitusti yhteys. 

Päivä- vai iltalasit?

Jos haluat huolehtia hyvinvoinnistasi ja sinivalon ehkäisystä optimaalisesti, suosittelemme ehdottomasti valitsemaan sekä päivä- että iltalasit.

Sinivaloa ehkäisevissä tarkoituksissa oranssi linssi päivällä käytettynä saattaa olla hieman liiankin tehokas sinivaloblokkeri. Siksi suosittelemme päivällä käytettäväksi keltaista linssiä, joka ehkäisee 84% kaikesta haitallisesta sinivalosta.

Jos taas tärkeimpänä asiana sinivalolasien käytölle on unenlaadun parantaminen ja vuorokausirytmin optimointi, niin silloin suosittelemme oranssia linssiä iltasella käytettäväksi. Oranssi linssi blokkaa 97% kaikesta haitallisesta sinivalosta ja auttaa merkittävästi kehoa entistä parempiin ja laadukkaampiin uniin.

Jos haluat lähteä ainoastaan yksillä laseilla liikkeelle ja tarvitset sinivalosuojaa sekä päivällä että illalla, niin silloin suosittelemme valitsemaan päivälasit keltaisella linssillä. Voit käyttää laseja aamusta iltaan ja vuorotyöläisenä myös yövuoroissa. Vaikka keltaisen linssin sinivaloa suojaava vaikutus iltakäyttöön ei ole niin tehokas kuin oranssin linssin, niin päivälasien laadukas 84% sinivalosuoja iltasella on kuitenkin jo merkittävä apuri kohti parempia unia.

Harrastusten parissa, asusteena, autoilussa, aurinkolasitarkoituksessa ja muissa toiminnoissa voit käyttää keltaista ja oranssia linssiä aivan omien mieltymystesi mukaan! Molempien linssien lävitse maailma näyttää ihanan kirkkaalta ja valoisalta! Ja pieni varoituksen sana, että näiden linssien tuottamaan näkymään saattaa jäädä koukkuun ja ei huvita enää harmaita maisema katsellakaan!

Silmälasit ja sinivalo

Minulla on silmälasit vahvuuksilla, kuinka voin suojata silmäni sinivalon haittavaikutuksilta?

Jos sinulla on silmälasit vahvuuksilla, suosittelemme sinulle meidän silmälasien päälle helposti asennettavia klipsilinssejä. Kaikki klipsilinssimme sopivat hämmästyttävän hyvin eri mallisten silmälasien päälle.

Tilaus, toimitus ja maksut

Lähetämme tilaukset aina 1-3 arkipäivän kuluessa varastoltamme. Postin toimituksessa menee yleensä 2-4 päivää. Jos tilauksesi viivästyy, kannattaa olla meihin yhteydessä info@northray.fi ja voimme yhdessä tarkastella missä lähetyksesi menee. 

  • Suurin osa laseista toimitetaan suoraan postiluukkuun Postin toimittamana.

  • Jos tilauksesi sisältää Ilmari-lasit, luku- tai kulkuvalon, tuotteesi toimitetaan lähimpään Postin noutopisteeseen.

  • Postin toimitusaika on yleensä 1-4 arkipäivää. Toimitusmaksu kaikkiin tilauksiin 4,90,-.

  • Saanko tilausvahvistuksen automaattisesti? Saat, se lähetetään sähköpostitse.

  • Millaisia maksutapoja tarjoatte? Maksutapoihin kuuluvat turvallisen Paytrailin kautta mm. verkkopankit, luottokortit, osamaksu, Klarna sekä PayPal.

Palautukset ja asiakaspalvelu

Hyväksyttekö palautuksia tai vaihtoja?

Haluamme, että olet 100 prosenttisen tyytyväinen North Ray-laseihisi. Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, laita meille sähköpostia osoitteeseen info@northray.fi ja sovitaan yhdessä palautuskäytäntö.

Miten voin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun?

  • Sähköpostitse info@northray.fi
  • Puhelimitse +358 407 0111 59
  • Verkkokaupassa olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Mitä teen, jos tuotteeni menee rikki?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme pikimmiten niin hyvitämme rikki menneen tuotteen sovitusti.

Takuu

Kaikilla tuotteillamme on 12kk takuu. Jos tuotteesi rikkoutuu tämän ajan sisällä ilman ulkoista syytä, korjaamme tai korvaamme sen. Takuu kattaa valmistusvirheet, mutta ei normaalia kulumista tai vahinkoja, jotka johtuvat vääränlaisesta käytöstä tai hoidosta.